Start

Om företaget

Nyheter

Tjänster & priser

Kunder

Kontakt

Länkar

Till salu

Bilder

Press

 

Tookii Bus

 

Tookii Bus är en korsning mellan varmblod och angloarab. Jag hade honom på inridning/tillridning från augusti till december 2008.

Anledningen till att Tookii kom till mig på träning var att ägaren hade problem med ridningen och ledarskapet, och Tookii var vid det tillfället ganska instabil.
När jag började träna Tookii tyckte jag att det var säkrast att börja med träningen från grunden. Jag började med ledarskapsövningar, och så snart dom hade satt sig gick jag över till sadelvänjning

I början hade han lite sadeltvång, men efter en vecka började det släppa och efter ett par veckor försvann det helt. När vi väl hade kommit såhär långt var hjälperna nästa problem. Tookii hade mycket svårt att ta de olika hjälperna och det fick vi jobba ganska mycket med. Så småningom började han samarbeta och när han åkte till sitt nya hem på Ulvsby Ranch i början av december var det en helt ny häst.

Under hela tiden Tookii var hos mig på Lillerud medverkade hans ägare mycket i träningen och allt eftersom tog hon över träningen mer och mer.

Ägaren och Tookii flyttade sedan till Bergsgården där vi träffades och tränade flera gånger i veckan.

Tookii såldes sedan av ägaren som nu har köpt en ny häst.

 

Copyright © Rääfs Horsetraining